Tehdäänkö tarjous koulusta!

kulttuuri TUOMELA

Vantaan Hämeenkylästä löytyy vuonna 1931 rakennettu runsaan 2 000 m2 suuruinen tyhjä koulurakennus, jossa toimii tällä hetkellä ainoastaan Länsi-Vantaan musiikkiopisto. Tulevasta koulukäytöstä on tarkoitus päättää vuonna 2021 käynnistyvän uuden kouluverkkosuunnitelman laadinnan yhteydessä.. Sitä ennen tyhjä rakennus kaipaa väliaikaiskäyttäjiä. Kaupunki on kaavaillut koulun vuokraamista kansainväliselle kiinteistökehitysyhtiölle, joka kunnostaisi sinne asuntoja.  Päättäjien keskuudessa on kaivattu myös muita paikallisia vaihtoehtoja.

MYYRMÄKI-liikkeeltä pyydettiin apua paikallisten käyttäjien löytämisessä ja vaihtoehtoisen tarjouksen tekemisessä.  Lähdemme yhdessä Länsi-Vantaan musiikkiopiston kanssa kartoittamaan mahdollisia paikallisia käyttäjiä. Mikäli halukkaita käyttäjiä löytyy, kaupungille tehdään elokuussa tarjous tilojen vuokraamisesta. MYYRMÄKI-liikkeellä on aikaisempaa kokemusta tilojen väliaikaiskäytöstä muun muassa Myyräncolon ja Coworking Myyr York tilojen  käynnistämisen muodossa. Tavoitteena on samalla tutkia, josko Vantaalle saataisiin käynnistää Helsingin Tilajakamon kaltaista toimintaa.

 

Mitä Tuomelassa voisi toimia?

Tiloihin sopisi hyvinkin monipuolista toimintaa. Alla on listattuna muutamia mahdollisuuksia. Kerro omasta ideastasi ja mahdollisesta kiinnostuksestasi tiloja kohtaan vieressä olevalla lomakkeella, niin kykenemme arvioimaan sitä, uskallammeko lähteä tekemään tarjousta koulusta.

Taiteilijoiden työhuoneita

Tiloihin voisi sijoittua esimerkiksi kuvataiteilijoita, kuvanveistäjiä, keramiikkataiteilijoita, kirjailijoita, muusikkoja sekä muita esiintyviä taiteilijoita.  Suurin osa tiloista on varusteltu omalla vesipisteellä, mikä helpottaa esimerkiksi kuvataiteilijoiden työskentelyä.

Käsityöläisten pajoja

Tilat sopivat hienosti erilaisten käsityöläisammattien harjoittajille; puusepille, korusepille, tekstiilialan käsityöläisille, huonekalujen entisöijille sekä muille vastaaville. Lista on ehtymätön.

Pieniä ja aloittelevia yrityksiä

Erilaiset pienyrittäjät ja aloittelevat yrittäjät ovat myös tervetulleita, työskentelevät ne sitten kirjanpidon, koodauksen, teknisen suunnittelun tai vaikkapa myynnin parissa.

Coworking tilojen käyttäjiä

Yksi huoneista on mahdollista muuttaa coworking tilaksi, josta löytyy jaettuja työpisteitä esimerkiksi etätyöntekijöille tai oman läppärin kanssa työskenteleville lähiseudun asukkaille, jotka kaipaavat irrottautumista kotioloista.

Paikallisten järjestöjen toimitiloja

Paikallisilla nuoriso-, kulttuuri- ja harrastejärjestöillä on mahdollisuus löytää koulusta omat toimitilat.

Kokoontumistilojen käyttäjiä

Kokoontumistiloja olisi mahdollista vuokrata myös tuntiperusteisesti vaikkapa kerran viikossa kokoontuville ryhmille.

Kahvila- ja ravintolatoimintaa

Ruokalassa voisi harjoittaa kahvila ja/tai ravintolatoimintaa

Kaupunkiviljelyä

Koulun piha ja puutarha tarjoaa puitteet kaupunkiviljelylle

Sekä monia muita mahdollisuuksia. Kerro oma ideasi =>

Olen kiinnostunut TUOMELAN tiloista!

Anna oheisella lomakkeella tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Viestisi on lähetetty. iitos yhteydenotosta!
Valitettavasti jotain meni viestiä lähetettäessä vikaan. Yritä uudelleen!

kulttuuri TUOMELAN sijainti

Sample image
kulttuuri TUOMELA

Ainontie 44, 01630 VANTAA

info@kulttuurituomela.fi

http://www.kulttuurituomela.fi

Yhteydet

Koulu sijaitsee Ainontien varrella Vantaan Hämeenkylässä, noin 1,5 kilometrin päässä Vihdintien risteyksestä, 15 kilometrin päässä Helsingistä ja 14 kilometrin päässä lentoasemalta. Lähimpään keskukseen Myyrmäkeen on matkaa vajaa 5 kilometriä.

Joukkoliikenneyhteydet

Bussilinja 311 Myyrmäestä ja 322 Helsingistä  tulevat molemmat n. 700 metrin päähän pari kertaa tunnissa.