Tekijänoikeudet ja käyttö kuvissa

Myyrmäkeen on viimeisten runsaan viiden vuoden aikana tullut runsaasti värikästä katutaidetta, joka lisännyt olennaisesti alueen viihtyisyyttä ja vetovoimaa. On hyvä kuitenkin muistaa, että kyse on tekijänoikeuslainsäädännöllä suojatuista teoksista. Teosten oikeudet on tekijöillä, minkä lisäksi pääosa tekijöistä on luovuttanut rajoitetut oikeudet MYYRMÄKI-liikkeelle sekä Vantaan kaupungille. Tekijänoikeudet koostuvat moraalisista oikeuksista sekä taloudellisista oikeuksista. Tekijät voivat olla monessa tapauksessa hyvinkin pienituloisia katutaiteilijoita, jotka ansaitsevat korvauksensa työnsä hyödyntämisestä. Seuraavassa on kerrottu lyhyesti miten teoksista otettuja valokuvia sekä muita jäljennöksiä saa käyttää.

Yksityinen käyttö:

Tekijänoikeuslain mukaan julkiselle paikalle asetetun teoksen kuvaaminen yksityiseen käyttöön on aina sallittua. Samoin on sallittua ystävien, tuttavien ja perheenjäsenten kuvaaminen niin että teos näkyy taustalla. Voit käyttää teoksesta ottamaasi kuvaa vapaasti myös esimerkiksi yksityisessä blogikirjoituksissa, mikäli blogiin ei liity erityistä kaupallista tai muuta markkinointitarkoitusta. Kuvan yhteydessä tulee kertoa taideteoksen sijainti sekä sen alkuperäinen tekijä. Ohjeet tekijätietojen löytämiseen löydät jäljempänä.

Muiden kuin itse omien kuviesi julkaisemiseen tarvitset aina kuvan ottajan luvan. Tämä koskee myös MYYRMÄKI-liikkeen sivuilla julkaistuja kuvia.

Kaupallinen ja muu julkinen käyttö:

Tekijänoikeuslainsäädännön mukaan rakennuksia saa kuvata vapaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä ympäristöön sijoitetusta rakennuksesta otettuja kuvia voi käyttää vapaasti myös kaupallisesti kunhan kuvassa näkyy koko rakennus, eikä pelkkä taideteos tai sen yksityiskohdat. Mikäli rakennus on kuvassa pääasia ja taideteos on rakennuksessa hallitsevalla paikalla taideteoksen tekijä tulee kuitenkin mainita.

Käytettäessä kuvaa rakennuksessa sijaitsevasta katutaideteoksesta, sen yksityiskohdasta tai muualla kuin rakennuksessa sijaitsevan katutaideteoksen kuvaa kaupallisesti, tulee teoksen tekijä mainita sekä hankkia tekijältä lupa teoksen käyttöön. Kaupalliseen käyttöön sisältyy myös erilaiset aatteelliset ja uskonnolliset kampanjat sekä vaalikampanjat.

Teoksista otettuja kuvia voi käyttää vapaasti sanoma- ja aikakausilehdissä sekä muualla tiedonvälityksessä. Teokset voivat myös näkyä kuvituskuvien, elokuvien, televisio-ohjelmien ja jopa mainoskuvien taustalla osana kaupunkikuvaa kunhan ne eivät ole kuvan ensisijainen kohde.

Et siis voi käyttää teoksista otettua kuvaa ilman tekijän lupaa esimerkiksi postikorteissa, t-paidoissa, vaalimainoksissa, kirjan kannessa tai muussa vastaavassa tarkoituksessa.

Lisätietoa kuvien käytöstä

Myyr York Street Art Cityn katutaideteosten tekijät:

Tiedot teosten tekijöistä löydät katutaidekartasta osoitteessa: www.myrtsi.fi/katutaidekartta

Kaupallista ja muuta luvanvaraista käyttöä varten voit tiedustella tekijöiden yhteystietoja osoitteesta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue lisää ...

Myyr Yorkin käsityömarkkinat

  

Etevät Eukot järjestävät
Myrtsin ensimmäiset käsityömarkkinat ja käsityötarvike kirppiksen
8.4. klo 10:00 - 15:00

Kauppakeskus Iso Myyri, Liesitori 1, Myyrmäki

Käsityöharrastajat valtaavat vanhan kauppakeskuksen Myyrmäessä. Tule mukaan myymään omia käsitöitäsi sekä vanhoja käsityötarvikkeita ja muuta käsityöaiheista kirppistavaraa. 

Myyntipöytä ei maksa mitään ja sen koko on vähintään 70 x 130 cm. Voit ilmoittautua alla olevasta linkistä löytyvällä lomakkeella, jolloin sinulle varataan yksi pöytä ja tuoli.

Käsityömarkkinoilla on myös oheisohjelmaa mm. Tom Eklund & kitara sekä Pop Up Kahvila.

ILMOITTAUDU MYYJÄKSI TÄSSÄ

Alle on koottu käsityömarkkinoihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Mikäli et löydä listasta vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit esittää siinä oman kysymyksesi.

Lue lisää ...

Laskutustiedot


MYYRMÄKI-liike ja Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry osoitetuista laskuista tulee käydä ilmi

- laskun lähettäjän nimi ja Y-tunnus
- laskun päivämäärä
- tilaaja, tilauspäivä/toimituspäivä sekä tilauksen yhteydessä annettu viitetieto (kustannuspaikka)
- veroton hinta, alv kanta, veron määrä ja verollinen hinta

Laskun maksuajan pyydämme olevan 21 vrk/netto

Laskut tulee lähettää verkkolaskuina ja ne tulee osoitta seuraavasti:

Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry
Y-tunnus 2537572-2
Verkkolaskuosoite: FI6313513000135985
Operaattori: NDEAFIHH

Mikäli ette kykene lähettämään verkkolaskua voitte tilata seuraavalla lomakkeella linkin johon lasku voidaan ladata pdf-formaatissa.

{convertforms 1}

Lue lisää ...

Myyrmäkifoorumi 2016

Ensimmäinen Myyrmäki-foorumi järjestettiin 17.11.2016 Vantaan Taidemuseo Artsissa. Tapahtumaan osallistui noin 30 paikallista yrittäjää. Taidemuseo Artsin tervetulotoivotusten jälkeen tilaisuus käynnistyi Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelun kehittämispäällikkö Lea Varpasen alustuksella Myyrmäen keskustan uusi ilme. Lea kertoi lyhyesti kaupungin suunnitelmista kehäradan varren asemaseutujen kehittämisestä ja keskittyi sen jälkeen Myyrmäen keskustaa koskeviin suunnitelmiin. Myyrmäkeen ollaan parhaillaan laatimassa kaavarunkoa, minkä lisäksi Paalutorin pohjoispuolen asemakaava laaditaan parhaillaan Hartelan johtaman liittymän tekemän voittajäsuunnitelman pohjalta. Uusien asuntojen lisäksi Myyrmäkeen tulee runsaasti uutta kivijalkaliiketilaa.

Kaupungin elinkeinojotaja Jose Valanta alusti Elävän Myyrmäen mahdollisuuksista. Josen alustuksesta kävi ilmi elinkeinoelämän ja työpaikkojen positiivinen kehitys koko kaupungissa sekä Myyrmäen mahdollisuudet kehittyöä omaleimaiseksi kaupunginosaksi. Ravintoloitsija Tomi Puikkonen keväällä avatusta Wanda´s kitchen & lounge ravintolasta kertoi kuinka ravintola on hyödyntänyt paikallisuutta omassa toiminnassaan ja markkinoinnissaan. Myyrmäessä asuva trenditutkija Pauli Komonen Kopla Helsingistä hahmotteli kuinka 70 luvun lähiöstä kehittyy yrityksille vetovoimainen sijoittumispaikka. Ennen yhteistä työskentelyä yleiskaavasuunnittelija Joni Heikkola Vantaan kaupungilta kertoi vähittäiskaupan näkymistä Myyrmäessä. Jonin esityksestä kävi ilmi kivijalkaliiketilojen korkea vuokrausaste Myyrmäessä mutta myös Myyrmäen kilpailutilanne uusien seudullisten kauppakeskusten rakentuessa. Mielenkiintoisen päivän päätti yhteinen työskentely pienrymissä.

Seuraava Myyrmäki-foorumi sovittiin järjestettäväksi huhtikuussa 2017. Sitä ennen on tarkoitus koota MYYRMÄKI-liikkeen johdolla alueen yritysten edustajia valmistelemaan yhteistyökuvioita.

Alustukset ja ryhmätöiden yhteenveto ovat ladattavissa tämän artikkelin liitteistä alla.

Lue lisää ...

Jäähyväiset Martinkeskukselle 25.9.2016

Jäähyväiset Martinkeskukselle

 

25.9.2016 klo 12:00 - 21:00

Martinkeskus
Laajaniityntie 2, Martinlaakso

P-juna Helsingistä
I - juna Kivistön, Lentoaseman ja Tikkurilan suunnasta
Bussit 421 (Helsinki), 565 (Espoo, Pähkinärinne) 571 (Ylästö,Tikkurila, Varisto) 574 (Aviapolis, Peijas)Martinkeskus oli Suomen ensimmäisiä kauppakeskuksia ja edusti valmistuessaan vuonna 1970 kaupallisen rakentamisen kärkeä. Alkuvuosina kauppakeskuksessa toimi 27 liikettä ja toiseen kerrokseen johtivat liukuportaat. Ostarilla järjestettiin 1970-luvun taitteessa nuorisolle suunnattu avajaiskonsetti, jossa esiintyivät ajan huippunimet Tasavallan Presidentti ja Wigwam. Kun Martinkeskus syksyllä puretaan, lopetetaan kauppakeskuksen 46-vuotinen taival kunniakkaasti rock-konserttiin. Konserttia edeltävillä viikoilla ostarilla järjestetään katutaidetapahtuma, jonka hedelmiä voi ihailla jäähyväistapahtumassa – näin tämä monille muistoja herättävä lähiöostari saa arvoisensa balsamoinnin.

 

 

 

Jäähyväiset Martinkeskukselle -konsertti 

 

PÄÄLAVA

Klo 13:00

Lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit

Lastenmusiikkia tapahtumassa tarjoilee veikeä Mutaveijarit-yhtye. Bändin kappaleet vievät yleisön sadepäivien, veden ja kuravellin riemukkaaseen maailmaan eri instrumenttien ja laulun säestyksellä.

Klo 15:00

Sir Elwoodin hiljaiset värit Virallinen

Sir Elwood Duo -kokoonpanolla konsertissa esiintyvät martsarilainen Juha Lehti ja Junnu Saaresaho. Juha Lehti seurasi pikkupoikana avajaistapahtumaa ostarin ikkunoista, mutta tällä kertaa tapahtuma on ikärajaton ja Juhakin pääsee viimein osallistumaan.

Klo 16:30

Balls

Martsarista kotoisin oleva Balls soittaa konsertissa juurekasta blues rock -musiikkia ja hengaa nuorena tutuksi tulleella ostarilla vielä viimeisen kerran.

Klo 18:00

Amorphis (akustinen)

Tämän kansainvälistä menestystä niittäneen yhtyeen riveissä ovat alusta asti vaikuttaneet martsarilaiset Tomi Koivusaari ja Jan Rechberger. Konsertissa kuullaan Amoilta harvinainen akustinen setti! Bändi keikkailee seuraavaksi lokakuussa Pekingissä, Shanghaissa ja Hong Kongissa, mutta sitä ennen, tottakai, Martinkeskuksessa!

Klo 19:30

Wigwam Revisited

Jäähyväiskonsertissa kaikuvat samat sävelet kuin avajaisissa lähes 50 vuotta sitten, kun suomirockin legendat palaavat Martinlaaksoon. Wigwam Revisited on Wigwamin jäsenten erityisprojekti, jossa mukana yhtyeen jäseniä 60-, 70- ja 90-luvuilta.

 

 

VELMULAVA

 

 

klo 13.35 Carbine
klo 14.30 Worm Zoo
klo 15.50 Electric Monk
klo 17.20 Variant
klo 18.35 The Expected


Lavan tuottaa Vantaan Elävän musiikin yhdistys Velmu ry


OHEISOHJELMA

Ala-aulassa ja liiketiloissa

 

klo 12:00 - 15:00 Street Art Vantaan tarratyöpaja
klo 12:45 - 13:00 Tanssimusiikkia tarjoilee Topi ja Toivottomat
klo 12.-13.00 Kasvomaalauksia lapsille
klo 12.30 Lastenkuoro Kastehelmi
klo 14.00 Presidentti BINGO
klo 14.-15.00

Henden graffitityöpaja (ulkona, Alepan puoleinen parkkipaikka) 

klo 16:00

Rationalz Street Dance
Vantaan katutanssiyhdistys VKTY ry

 

INFOPISTEET

Tapahtumasta löytyvät myös Pohjola Rakennus Oy Uudenmaan, Vantaan kaupunkisuunnittelun, Vantaan kaupunginmuseon ja Martinlaakson Asukasyhdistyksen informaatiopisteet.KATURUOKA

Katukeittiöt löytyvät pääosin ulkoa Martinkeskuksen pohjoispuolen parkkipaikalta

• Richie's Gourmet Hotdogs
• Wanhan Fabriikin Thai linssikeitto
• Kotifalafel
• R3:n pop-up: somalialaista ruokaa
• Makkaraa myynnissä koululaisten luokkaretken hyväksi

• Myyrin Krouvin pop-up: Bar 25 sekä intialaista ruokaa vanhassa Bar Viruksen tilassa (anniskelualue)

Martinlaakson asukasyhdistyksen kahvila vanhassa Samin kirppiksen tilassa sivulavan yhteydessä

JATKOT

 

Jyvänen Martinlaakso by Velmu klo 20.30-23.00
Uudella ostarilla n. 300 m Martinkeskuksesta Kivivuorentie 4.

Esiintyjinä Tom Eklund & Liivit Boys

 

--------------------------------------------------

Purkutaidetta Martinkeksuksella

 

Street Art Vantaa organisoi Taidetta Martinkeskuksella –tapahtuman 7.-25.9, jonka hedelmiä voi ihailla toimintamme aikana sekä Jäähyväiset Martinkeskukselle -tapahtumassa 25.9 – näin tämä monille muistoja herättävä lähiöostari saa arvoisensa balsamoinnin!

Street Art Vantaa järjestämme myös koululaistyöpajoja sekä avoimia työpajoja alueen asukkaille. Kaikille avoin taidetyöpaja pidetään perjantaina 16.9 klo:15.00-19.00 sekä konserttipäivänä 25.9. klo 12.- 15.00

Katutaidetyöpajat toteutetaan Myyrmäen aluetoimikunnan tuella yhdessä Martinlaakson Asukasyhdistys ry:n kanssa.

 

 

 

 ----------------------------------------------

 

Vastaava tuottaja: Jenni Väisänen, 041 5035157, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Konsertin tuottaja: Aapo Niininen, 040 9664196, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoa kaupungin puolelta: Vantaan kaupunginmuseo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista ja  konsertin tuotannosta vastaa MYYRMÄKI-liike Vantaan kaupungin kulttuuritoimen toimeksiannosta. Pohjola Rakennus Oy on tapahtuman toinen pääyhteistyökumppani, ja konserttia tukee myös Martinlaakson Huolto Oy. Katutaidetapahtuman toteuttaa Myyrmäen aluetoimikunnan tuella Street Art Vantaa yhdessä Martinlaakson Asukasyhdistys ry:n kanssa. Mukana tapahtumassa myös Velmu ry.

 

-----------------------------------------------

 

 

Lue lisää ...

Illallinen Myyrmäenraitilla 2016

Illallinen Myyrmäenraitilla 18.8.2016 klo 18:00 - 21:00

MYYRMÄKI-liike tuo paikan päälle ruokapöydät liinoineen ja kutsuu kaikki alueen asukkaat illallistamaan yhdessä. Valmista illallinen, tuo omat astiasi, perheesi, ystäväsi ja vaikkapa naapurisi nauttimaan ainutlaatuisesta kesäilllasta.

Varaa itsellesi ja seurueellesi paikat yhteisestä pöydästä viimeistään 13.8. alla olevassa linkissä

www.myrtsi.fi/illallinen

Paikkoja riittää 250 henkilölle, joten mikäli sinulle tulee este, lähetä peruutusilmoitus osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja Facebookissa:

www.facebook.com/events/595597517289687/

Tulosta tästä illallisen mainoslennäkki levitettäväksi:

 

 Vuoden 2015 illallinen

Kesän 2015 ilallinen järjestettiin 13.8.2015 Myyrmäenraitilla

Lisätietoja vuoden 2015 tapahtumasta Feacebookissa:
www.facebook.com/events/110792259254117/

Vuoden 2014 illallinen

raittikasivaakaP
Kesä 2014 päätettiin 20.8.2014 kattamalla Myyrmäenraitille yhteinen pitkä illallispöytä.

Lisätietoja vuoden 2014 tapahtumasta Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/577361205706787/

Lue lisää ...

Tiedote 1.5.2016

Koska julkisuudessa on pyritty vihjailemaan, että MYYRMÄKI-liikkeen avustusten käytössä, taloudenpidossa ja toiminnassa on jotain epäselvää, haluamme avata esitettyjen väitteiden taustoja. Julkaisemme alla myös avustusten käytön lasku- ja tositetasolla sitä mukaan kun aineisto saadaan siirrettyä jaettavissa olevaan .pdf muotoon, joka tapauksessa lähipäivien aikana.

MYYRMÄKI-liike on saanut kaupungilta Merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville yhdistyksille kohdistettua avustusta. Avustusta myönnettiin vuonna 2015 kymmenelle (10) yhdistykselle yhteensä 471 000 euroa, MYYRMÄKI-liikkeen avustuksen ollessa yksi pienimmistä 15 000 euroa.

Vuoden 2014 avustus, niin ikään 15 000 euroa on tilitetty ja tilitys on hyväksytty kaupunginhallituksen yleisjaostossa 12.10.2015 yhdessä muiden avustuksensaajien tilitysten kanssa.

Vuoden 2015 avustus 15 000 euroa myönnettiin kaupunginhallituksen yleisjaostossa 13.4.2015 ja sen on tilitettävä päätöksen mukaan 31.5.2016 mennessä, eli vasta kuukauden päästä.

Kaupunginhallituksen myöntämien avustusten yleisten myöntämisperiaatteiden mukaan "avustuksen myöntävälle viranomaiselle on varattava mahdollisuus avustuksen saajan hallinnon ja tilien tarkastamiseen siltä osin kuin avustuksen käytön toteaminen edellyttää." Kaupunki on vuosittain tarkastanut kirjanpito/tositetasolla yhden merkittävää yhteiskunnallista työtä tekevän tahon ja yhden terveyden ja hyvinvoinnin avustusta saavan tahon avustukset. Vuoden 2015 osalta on MYYRMÄKI-liikkeen vuoro. Avustusten käyttöömme tai taloudenpitoomme ei siten kohdistu mitään normaalista poikkeavaa selvittelyä.

MYYRMÄKI-liikkeellä on ollut palauttamatta 7 500 euroa erillisiä kohdeavustuksia hankkeista, jotka ovat jääneet toteutumatta liikkeestä riippumattomista syistä. Avustukset on tilitetty asianmukaisest ilmoittamalla samalla että kaavailtua toimintaa ei ole saatu toteutettua liikkeestä riippumattomista syistä. Tilillä olevia varoja on käytetty puskurina, kun liike on toteuttanut kaupungin  esittämiä pyyntöjä koskien esimerkiksi kaupungin tilaaman epäonnistuneen graffitisuojauksen puhdistus- ja korjaustöitä Myyrmäen asemalla, kaupungin pyytämien tilaisuuksien järjestelyjä, ohjelman järjestämistä kaupungin vieraille yms. On tietenkin selvää, että käyttämättömät avustukset tulee palauttaa, mutta olemme samalla halunneet avata keskustelun siitä millä resursseilla kaupungin sinänsä asukaiden kannalta katsottuna perusteltuihin pyyntöihin on mahdollista vastata. Esimerkiksi edellä mainitussa Myyrmäen aseman tapauksessa meille luvattiin tilanteen ollessa päällä sama korvaus, minkä töhryjen poistoon erikoistuneet yritykset laskuttavan vastaavan kokoisen alueen putsaamisesta (vrt. www.graffiti.fi), mutta lopulta korvattiin alle 10 % edellä esitetyn laskurin esittämästä määrästä. Tapauksesta jäi kuva että palkatuille ammatti-ihmisille kuuluvaa työtä korvattiin ilmaisella talkootyövoimalla.

MYYRMÄKI-liike on vapaa asukasverkosto, jonka muodollisena tiliorganisaationa toimii Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry, jonka tilinpäätös tulee sääntöjen mukaan vahvistaa vuosittain toukokuun loppuun mennessä.

MYYRMÄKI-liikkeen alustav tuloslaskelma 2015

(Vahvistetaan sääntöjen mukaan toukokuussa 2015)

 
MYYRMÄKI-liike (MYT)    
Tuotot    
3214 Merkittävää yhetiskunnallista työtä tekevien avustus 15 000,00  
3215 Yrityskumppanuudet 13 000,00  
3216 Muut tulot 955,00  
Tulot yhteensä 28 955,00  
     
Kulut    
3251 Tuotantopalkkiot EP rekisterissä oleville 1 513,28  
3252 Muut ostetut tuotantokulut 1 189,97  
3253 Tapahtumatilojen vuokrat 59,52  
3254 Tapahtumakulut 2 095,35  
3255 Kuljetus-, posti- ja rahtikulut 479,37  
3256 ICT kulut 662,97  
3257 Markkinointi- ja viestintäkulut 2 364,11  
3258 Kalusto- ja tarvikekulut 8 704,26  
3259 Viranomaisluvat 200,00  
3260 Muut kulut 682,40  
3291 Osuus yhteisistä kuluista 13 783,00 *)
Kulut yhteensä 31 834,23  
     
Tilikauden tulos - 2 879,23  
*) Erittely yhteisistä kuluista    
Kulut    
3951 Tuotantokulut (yhteiset) 17 856,00  
3952 Vuokrat 3 600,00  
3953 ICT kulut 782,98  
3955 Toimistokulut 139,81  
3959 Pankkikulut 286,98  
3960 Muut kulut 306,63  
Kulut yhteensä 22 972,40  
     
Siirretty toimialoille    
Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry 6 892,00 30 %
MYYRMÄKI-liike 13 783,00 60 %
Kumppanuushankkeet (Ei avustettavat) 2 297,40 10 %
Siirretty yhteenä 22 972,40 100 %

 

 

 

 

Lue lisää ...

Varattavat tilat

MYYRMÄKI-liike hallinnoi Myyrmäen montun ja Myyrmäen aseman lippuhallin käyttövuoroja. Varauskalenteriin pääsee sivun oikean laidan valikosta. Varattavissa on kolme eri tilaa:
1. Myyrmän monttu
2. Pop up kahvila
3. Myyrmäen aseman lippuhallin tapahtumakäyttö
4. Myyrmäen aseman näyttelykäyttö

Tilojen varaaminen tapahtuu varauskalenterin kautta. Varaajat saavat tarkemmat ohjeet avaimen noutopaikasta sekä kaluston käyttöohjeista sähköpostitse.

Sivun oikean laidan valikosta löydät myös ohjeita tapahtumien järjestämiseen. Montulla ja asemalla järjestettävissä tilaisuuksissa et tarvitse maanomistajan tai tilanomistajan lupaa, kunhan varaat tilan asianmukaisesti. Tilaisuuden luonteesta sekä odotettavaissa olevasta yleisömäärästä riippuu tarvitseeko montulla järjestettävästä yleisötilaisuudesta tehdä ilmoitus poliisille, laatia pelastussuunnitelma sekä tehdä ilmoitukset ympäristöviranomaiselle. Asemalla näitä ei pääsääntöisesti tarvitse tehdä.

Voit hakea tilaisuuksien järjestelykuluihin aluerahaa tai kulttuuri-/nuorisotoimen kohdeavustusta. Samaan tapahtumaan voi avustusta hakea kuitenkin vain yhdestä paikasta. Hakemukset tulee jättää 21 vrk ennen tilaisuutta.

Myyrmäen monttu

  

Myyrmäen monttu on vanhan terveysaseman tontilla sijaitseva väliaikainen tapahtumapuisto, joka on tapahtumakäytössä kunnes rakentaminen tontilla alkaa vuosien 2018 - 2020 aikana. Myyrmäen monttu soveltuu erilaisten ulkoilmatapahtumien kuten konserttien, kesäteatterin, sirkuksen, lastentapahtumien, kirpputorien, puistoliikunnan tarpeisiin. Myyrmäen montun perusvarustukseen sisältyy:
- Esiintymislavakontti josta löytyvät äänentoistolaitteet (ns. laulukamat), ulkoilmaelokuvakangas
- Pop up -kahvilakontti josta löytyy jääkaappi, mikro, kahvinkeinin ja vedenkeitin
- Varastokontti josta löytyy maitokärryt, nokkakärryt, festaripöytiä penkkeineen, isot roska-astiat, opastaulu, ruohonleikkuri, haravat

Montun kesäkausi alkaa huhtikuun puolivälissä ja päättyy lokakuun puolivälissä. Lumi- ja pakkastalvina montulla on erikseen talvikausi tammikuun-maaliskuusta. Mahdollisen talvikauden varauskalenteri avataan vuodenvaihteen tienoilla.

Monttu on MYYRMÄKI-liikkeen hoidossa, joten tarvitsemme talkooapua nurmikon leikkuuseen sekä montun siistinä pitämiseen.

Montun yhteydessä toimii Myyrmäen graffuseinä, joka on tarkoitus muuttaa Iskostien suuntaiselta sivulta kaksipuoliseksi. Graffuseinän toisen puoliskon sisäseinälle tulee kaupunkiviljelylaatikoita.Pop Up kahvila

Montulla on pop up kahvilakontti, jonka voit varata myös erikseen lyhytaikaista pop up kahvilatoimintaa varten.
Kahvilakontin varustukseen kuuluvat minikeittiö jääkaapilla ja keittolevyillä, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin sekä 5 kpl festaripöytiä asiakkaita varten.

Myyrmäen aseman lippuhalli

  

Myyrmäen aseman entistä lippuhallia voi käyttää pienimuotoisten tapahtumien kuten konserttien, järjestöjen esittelypisteiden, asukasfoorumien, informaatiotilaisuuksien ja vastaavien järjestämispaikkana. Tila on käytettävissä arkisin ruuhka-aikoijen ulkopuolella klo 9 - 15 sekä 18 - 22 välillä ja viikonloppuisin klo 9 - 22 välillä. Tapahtumia järjestettäessä tulee turvata junamatkustajien esteetön kulku. Asemalta löytyy:
- penkit ja jakkarat 40 hengelle
- 3 pöytää pukkijaloilla
- äänentoistolaitteet
- valkokangas
- dataprojektori (eri tilauksesta)
- julkinen piano

Aseman lippuhalli on käytettävissä ympäri vuoden. Aseman ulkopuolella Punamultatorilla on maanantaisin, keskiviikkoisin sekä lauantaisin klo 9 - 20 avoin kirpputori, johon kuka tahansa voi tulla myymään omien pöytien, rekkien tai vilttien kanssa.

Myyrmäen aseman näyttelysermit

  

Myyrmäen asemalta löytyy 5 kpl näyttelysermejä, joiden avulla asemalla on mahdollista järjestää taide- tai valokunäyttelyitä. Sermit soveltuvat myös eri yhteisöjen toiminnan esittelyyn.

 

Lue lisää ...

Muraali

KILPAILUKUTSU

 

 

Oletko haaveillut oman seinämuraalin maalaamisesta? Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus!

MYYRMÄKI-liike, Vantaan Taidemuseo sekä Sato Oyj julistavat avoimen kilpailun seinämuraalin maalaamisesta kahdeksan kerroksisen kerrostalon päätyyn Myyrmäessä. Kilpailukohde sijaitsee Vaskivuoren musiikki- ja tanssilukiota vastapäätä osoitteessa Virtakuja 2.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa jokainen voi laatia oman ehdotuksen lähettämällä luonnoksen toteutettavasta muraalista osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ehdotukset tulee toimittaa 15.8. mennessä. Ehdotukseen tulee sisältyä luonnoskuva josta ilmenee käytettävät värit sekä kuvaus tekniikasta jolla taiteilija tulee toteuttamaan työn. Lisäksi esitykseen tulee liittää esityksen tekijän tai työryhmän jäsenten nimet sekä yhteystiedot.

Kilpailun toisessa vaiheessa esiraati karsii ehdotusten joukosta 6 - 10 finalistia, joiden joukosta yleisö äänestää Helsingin Sanomien kaupunkisivuilla toteutettavan työn. Esiraatiin kuuluu MYYRMÄKI-liikkeen, Vantaan taidemuseon, Sato Oyj:n, Helsingin Sanomien, Tikkurila Oyj:n ja Pekkaniska Oy:n edustajat. Äänestys alkaa 21.8. ja päättyy 27.8. klo 12:00. Voittaja julkistetaan ”Why so Myrtsi - Myyrmäen oma taiteiden yö” tapahtumassa 27.8. klo 19:00.

Voittaja saa 2 500 euron rahapalkinnon sekä pääsee maalaamaan oman työnsä talon seinään alkusyksystä 2015. Työn toteutusta varten voittaja saa käyttöönsä tarvittavat maalit, suojavälineet sekä nosturin avustajineen.

Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan maakuntarahasto. Yhteistyökumppaneina on Sato Oyj:n ja Vantaan Taidemuseon lisäksi Helsingin Sanomat, Tikkurila Oyj sekä Pekkaniska Oy

 

Käytettävissä olevan maalauspinnan mitat:

 

korkeus 20 metriä *)

leveys 11 metriä

*) Kivijalassa oleva liikehuoneisto tulee pari metriä ulos seinästä minkä vuoksi teoksen alareuna tulee sijoittaa vähintään 3 metrin korkeuteen liiketilan katosta.

Työ tulee olla toteutettavissa yhdellä nostimella 2 viikon aikana.

 

Kilpailutyöt tulee lähettää 15.8. menneaaä osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää ...

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?