Jäähyväiset Martinkeskukselle 25.9.2016

Jäähyväiset Martinkeskukselle

 

25.9.2016 klo 12:00 - 21:00

Martinkeskus
Laajaniityntie 2, Martinlaakso

P-juna Helsingistä
I - juna Kivistön, Lentoaseman ja Tikkurilan suunnasta
Bussit 421 (Helsinki), 565 (Espoo, Pähkinärinne) 571 (Ylästö,Tikkurila, Varisto) 574 (Aviapolis, Peijas)Martinkeskus oli Suomen ensimmäisiä kauppakeskuksia ja edusti valmistuessaan vuonna 1970 kaupallisen rakentamisen kärkeä. Alkuvuosina kauppakeskuksessa toimi 27 liikettä ja toiseen kerrokseen johtivat liukuportaat. Ostarilla järjestettiin 1970-luvun taitteessa nuorisolle suunnattu avajaiskonsetti, jossa esiintyivät ajan huippunimet Tasavallan Presidentti ja Wigwam. Kun Martinkeskus syksyllä puretaan, lopetetaan kauppakeskuksen 46-vuotinen taival kunniakkaasti rock-konserttiin. Konserttia edeltävillä viikoilla ostarilla järjestetään katutaidetapahtuma, jonka hedelmiä voi ihailla jäähyväistapahtumassa – näin tämä monille muistoja herättävä lähiöostari saa arvoisensa balsamoinnin.

 

 

 

Jäähyväiset Martinkeskukselle -konsertti 

 

PÄÄLAVA

Klo 13:00

Lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit

Lastenmusiikkia tapahtumassa tarjoilee veikeä Mutaveijarit-yhtye. Bändin kappaleet vievät yleisön sadepäivien, veden ja kuravellin riemukkaaseen maailmaan eri instrumenttien ja laulun säestyksellä.

Klo 15:00

Sir Elwoodin hiljaiset värit Virallinen

Sir Elwood Duo -kokoonpanolla konsertissa esiintyvät martsarilainen Juha Lehti ja Junnu Saaresaho. Juha Lehti seurasi pikkupoikana avajaistapahtumaa ostarin ikkunoista, mutta tällä kertaa tapahtuma on ikärajaton ja Juhakin pääsee viimein osallistumaan.

Klo 16:30

Balls

Martsarista kotoisin oleva Balls soittaa konsertissa juurekasta blues rock -musiikkia ja hengaa nuorena tutuksi tulleella ostarilla vielä viimeisen kerran.

Klo 18:00

Amorphis (akustinen)

Tämän kansainvälistä menestystä niittäneen yhtyeen riveissä ovat alusta asti vaikuttaneet martsarilaiset Tomi Koivusaari ja Jan Rechberger. Konsertissa kuullaan Amoilta harvinainen akustinen setti! Bändi keikkailee seuraavaksi lokakuussa Pekingissä, Shanghaissa ja Hong Kongissa, mutta sitä ennen, tottakai, Martinkeskuksessa!

Klo 19:30

Wigwam Revisited

Jäähyväiskonsertissa kaikuvat samat sävelet kuin avajaisissa lähes 50 vuotta sitten, kun suomirockin legendat palaavat Martinlaaksoon. Wigwam Revisited on Wigwamin jäsenten erityisprojekti, jossa mukana yhtyeen jäseniä 60-, 70- ja 90-luvuilta.

 

 

VELMULAVA

 

 

klo 13.35 Carbine
klo 14.30 Worm Zoo
klo 15.50 Electric Monk
klo 17.20 Variant
klo 18.35 The Expected


Lavan tuottaa Vantaan Elävän musiikin yhdistys Velmu ry


OHEISOHJELMA

Ala-aulassa ja liiketiloissa

 

klo 12:00 - 15:00 Street Art Vantaan tarratyöpaja
klo 12:45 - 13:00 Tanssimusiikkia tarjoilee Topi ja Toivottomat
klo 12.-13.00 Kasvomaalauksia lapsille
klo 12.30 Lastenkuoro Kastehelmi
klo 14.00 Presidentti BINGO
klo 14.-15.00

Henden graffitityöpaja (ulkona, Alepan puoleinen parkkipaikka) 

klo 16:00

Rationalz Street Dance
Vantaan katutanssiyhdistys VKTY ry

 

INFOPISTEET

Tapahtumasta löytyvät myös Pohjola Rakennus Oy Uudenmaan, Vantaan kaupunkisuunnittelun, Vantaan kaupunginmuseon ja Martinlaakson Asukasyhdistyksen informaatiopisteet.KATURUOKA

Katukeittiöt löytyvät pääosin ulkoa Martinkeskuksen pohjoispuolen parkkipaikalta

• Richie's Gourmet Hotdogs
• Wanhan Fabriikin Thai linssikeitto
• Kotifalafel
• R3:n pop-up: somalialaista ruokaa
• Makkaraa myynnissä koululaisten luokkaretken hyväksi

• Myyrin Krouvin pop-up: Bar 25 sekä intialaista ruokaa vanhassa Bar Viruksen tilassa (anniskelualue)

Martinlaakson asukasyhdistyksen kahvila vanhassa Samin kirppiksen tilassa sivulavan yhteydessä

JATKOT

 

Jyvänen Martinlaakso by Velmu klo 20.30-23.00
Uudella ostarilla n. 300 m Martinkeskuksesta Kivivuorentie 4.

Esiintyjinä Tom Eklund & Liivit Boys

 

--------------------------------------------------

Purkutaidetta Martinkeksuksella

 

Street Art Vantaa organisoi Taidetta Martinkeskuksella –tapahtuman 7.-25.9, jonka hedelmiä voi ihailla toimintamme aikana sekä Jäähyväiset Martinkeskukselle -tapahtumassa 25.9 – näin tämä monille muistoja herättävä lähiöostari saa arvoisensa balsamoinnin!

Street Art Vantaa järjestämme myös koululaistyöpajoja sekä avoimia työpajoja alueen asukkaille. Kaikille avoin taidetyöpaja pidetään perjantaina 16.9 klo:15.00-19.00 sekä konserttipäivänä 25.9. klo 12.- 15.00

Katutaidetyöpajat toteutetaan Myyrmäen aluetoimikunnan tuella yhdessä Martinlaakson Asukasyhdistys ry:n kanssa.

 

 

 

 ----------------------------------------------

 

Vastaava tuottaja: Jenni Väisänen, 041 5035157, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Konsertin tuottaja: Aapo Niininen, 040 9664196, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoa kaupungin puolelta: Vantaan kaupunginmuseo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista ja  konsertin tuotannosta vastaa MYYRMÄKI-liike Vantaan kaupungin kulttuuritoimen toimeksiannosta. Pohjola Rakennus Oy on tapahtuman toinen pääyhteistyökumppani, ja konserttia tukee myös Martinlaakson Huolto Oy. Katutaidetapahtuman toteuttaa Myyrmäen aluetoimikunnan tuella Street Art Vantaa yhdessä Martinlaakson Asukasyhdistys ry:n kanssa. Mukana tapahtumassa myös Velmu ry.

 

-----------------------------------------------

 

 

Viimeksi muutettusunnuntai, 25 syyskuu 2016 08:00

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?